Åpningstider | Ukedager 10:00 - 20:00 Lørdag: 10:00 - 18:00, Søndag: Stengt

Personvern

Trygghet for dine personlige data.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

 
 

Kontaktskjemaer

Når du fyller ut kontaktskjema så sendes all informasjon som du legger inn i skjema til oss som e-post, dette kan inkludere navn, telefonnummer, e-postadresse og beskjed til oss. Denne informasjonen blir lagret i ubegrenset tid, for at vi skal kunne ha oversikt over service- og behandlingshistorikk for våre brukere. Fordi e-postsystemet er ukryptert bør man unngå å sende sensitiv informasjon per e-post. Sendt kontaktskjema blir også arkivert på nettsiden.

 

Informasjonskapsler

Hvis du bruker en tjeneste, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du skal bruke tjenesten. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for ‘Husk meg’ vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne. For mer detaljer om informasjonskapsler og hvordan de blir brukt på denne side, gå til vår oversikt over informasjonskapsler.

 

Nettbutikk

Vi samler inn informasjon om deg under kassen på vår butikk. Mens du besøker nettstedet vårt, sporer vi produkter du har sett på. Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett. Vi sporer også plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av skatter og frakt. Vi ber deg om å skrive inn fraktadresse, slik at vi kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg varene etter bestilling. Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt. Når du kjøper fra oss, ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort / betalingsinformasjon. Vi bruker denne informasjonen til forskjellige formål, blant annet: Sende deg informasjon om din konto og bestilling, svare på dine henvendelser, behandle betalinger og forhindre svindel. Sette opp kontoen din for butikken vår, etterkomme alle juridiske forpliktelser vi har, for eksempel beregning av skatter. Forbedre våre tilbud. Sende deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem. Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige bestillinger. Generelt lagrer vi informasjon om deg så lenge vi trenger den for de formål vi har samlet dem inn for og bruker den. For eksempel lagrer vi ordreinformasjon for skatt og regnskapsmessige formål. Dette inkluderer navn, e-postadresse og faktura- og fraktadresser. Vi vil også lagre kommentarer eller vurderinger, hvis du velger å gjøre det. Medlemmer av vårt team har tilgang til informasjonen du gir oss. For eksempel kan både administratorer og butikkansvarlige få tilgang til bestillingsinformasjon om hva som ble kjøpt, når ble det kjøpt og hvor det skal sendes. Kundeinformasjon som navn, e-postadresse, faktura og fraktinformasjon er også inkludert. Våre medarbeiderne har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å oppfylle bestillinger, behandle refusjoner og hjelpe deg.


Innebygd innhold fra andre nettsteder

Sider på dette nettstedet kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. Her gjelder de eksterne nettstedenes egne personvernerklæringer.

 

Statistikk

Vi bruker Google Analytics for å analysere brukeradferd på våre nettsider. Dette verktøyet lagrer cookies med din brukeradferd, her blir ingen personlig informasjon samlet, da vi har deaktivert innsamling av IP-adresser. Hvis du ikke vil tillate Google å samle brukeradferd, så må du slå på ‘Do Not Track’. Datahjelperne.no har en veiledning i hvordan du slår på ‘Do Not Track’ funksjonen i nettleseren.

 

Hvem vi deler dine opplysninger med

Google LLC

Google LLC er et amerikansk multinasjonalt teknologiselskap som spesialiserer seg på internettrelaterte tjenester og produkter, som inkluderer online-annonseringsteknologi, søkemotor, cloud computing, programvare og maskinvare. Google Analytics deler brukeradferd med Google LLC, men det er ikke noe personlig data som blir delt, da vi har deaktivert innsamling av IP-adresser.

Dintero AS

Dintero AS, er en norsk aktør som tilbyr online finansielle tjenester som betalingsløsninger for nettbutikker, innkreving av fordringer, kredittinnbetaling og mer. Ved kassen kan vi samle ditt kredittkortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode. Denne informasjonen er dirigert til vår betalingsgateway (Klarna) for å behandle ditt kjøp.

Vipps

Vipps er en norsk betalingsløsning designet for smarttelefoner utviklet av DNB. Ved kassen kan vi samle ditt telefon-nummer. Denne informasjonen er dirigert til vår betalingsgateway (Vipps) for å behandle ditt kjøp.

 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet, kan du be om å få en eksport fil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss som har blitt lagret. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Nettstedet benytter SSL-sertifikat (for HTTPS). Dette sertifikatet har A-klassevurdering, og sikrer blant annet kommunikasjonen mellom nettstedet og besøkende slik at ingen skal kunne lese eller endre på informasjon som utveksles. I tillegg sikrer dette identitet til nettstedet. Servere befinner seg i Tyskland og driftes av Fancy Chap Inc (getflywheels.com), som er en profesjonell og anerkjent hosting leverandør som holder til i USA. De står for nødvendige oppdateringer og sikkerhetstiltak. Passord knyttet til brukerprofilene krypteres i databasen slik at ingen kan se hvilket passord som er knyttet til en brukerkonto, selv ikke teknisk personell. Det er flere nivåer av tilgangskontroll i løsningsarkitekturen. Operatører for ordreadministrasjon har tilgang til ordrer og behandling av disse.

 

Endringer

Vi kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår.

 

Kontaktinformasjon

For spørsmål eller henvendelser til personvern kan dere ta kontakt på mph@mph.no

Du kan klage på hvordan vi behandler dine opplysninger til
Datatilsynet E-post: postkasse@datatilsynet.no Telefon: 22 39 69 00.